Παραμυθένια δάση και χιονισμένες βουνοκορφές στην Ελάτη

Το μεγαλύτερο χωριό του ορεινού όγκου των Τρικάλων παίρνει το όνομά του από τα δάση που το περιβάλλουν. Κρυμμένη μέσα στα έλατα, η Ελάτη είναι αμφιθεατρικά χτισμένη σε υψόμετρο 950 μέτρων στο νότιο τμήμα της Πίνδου, στο βουνό Κόζιακας, απέναντι από τα Μετέωρα. Βρίσκεται σε απόσταση
30 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα και περίπου 8 από το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου, κι είναι αγαπημένος προορισμός για όλες τις εποχές.
Παλιά αρχοντικά, πολλά φτιαγμένα από τα προκομμένα χέρια ηπειρωτών μαστόρων, συνθέτουν το γοητευτικό ψηφιδωτό της Ελάτης. Επισκεφθείτε τον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, που χρονολογείται από το 1822, για να θαυμάσετε το εντυπωσιακό τέμπλο του, έργο κι αυτό ηπειρωτών τεχνιτών.
Φτάνοντας στην Ελάτη, μην παραλείψετε μια στάση στην Πύλη. Το εντυπωσιακό μονότοξο πέτρινο γεφύρι στέκει αγέρωχο από το 1514.
Η περιοχή ενδείκνυται για πλήθος δραστηριοτήτων, όπως ποδηλασία βουνού, αναρρίχηση, βόλτες με άλογα. Υπάρχει φυσικά το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι, όπου, εκτός από όσους αγαπούν το σκι, συρρέουν και λάτρεις της πεζοπορίας. Εξαιρετικό σημείο για απολαυστική θέα είναι ο λεγόμενος Κόκκινος βράχος, πάνω από την Ελάτη.
ΕΛΑΤΗ ΕΛΑΤΗ ΕΛΑΤΗ ΕΛΑΤΗ ΕΛΑΤΗ ΕΛΑΤΗ ΕΛΑΤΗnewsbeast.gr