Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τόνο.Ιδιαίτερος μεζές για το κρασί

Υλικά για 4 άτομα

  • 6 πιπεριές Φλωρίνης με κομμένα καπάκια
  • 10 καρδιές από αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
  • 2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
  • 1 καρότο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελιές καθαρισμένες               

    Εκτέλεση

  • Τρίβετε το καρότο στον τρίφτη και το βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  • Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις καρδιές από αγκινάρες, περιχύνετε με λεμόνι, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μουστάρδα.
  • Ανακατεύετε και μετά βάζετε τις ελιές καθαρισμένες. Στη συνέχεια ανοίγετε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις αδειάζετε με ένα κουταλάκι.
  • Έπειτα τις γεμίζετε με τη σαλάτα, ψήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και μετά σερβίρετε. www.newsbeast.gr