Διακοπές με κατοικίδια: Τι πρέπει να προσέξετε για να μην ταλαιπωρηθείτε

Αποφασίσατε να πάρετε μαζί σας τον Αζόρ στις διακοπές; Πολύ καλά κάνατε. Ως ισότιμο μέλος της οικογένειας του αξίζουν και αυτού αρκετές στιγμές δίπλα στη θάλασσα. Όμως οι διακοπές με κατοικίδιο θέλουν προσοχή.


Ιδού μερικές συμβουλές για να περάσετε αμφότεροι καλά και να παραμείνετε ασφαλείς.



* Τσεκάρετε αν το ξενοδοχείο που θα πάτε δέχεται κατοικίδια.

* Έχετε πάντα ένα μπολάκι με νερό μαζί σας. Η ζέστη τα κάνει να διψούν περισσότερο.

* Μην τα βγάζετε βόλτα το μεσημέρι, καθώς κινδυνεύουν να πάθουν ηλίαση.

* Συνεννοηθείτε με τον κτηνίατρό σας για επιπλέον προστασία που μπορεί να χρειάζονται (π.χ. χάπια, φάρμακα για ενδημική νόσο κ.τ.λ.).

* Φτιάξτε ένα μίνι φαρμακείο, ιδιαίτερα αν πάτε για κάμπινγκ, με πρώτες βοήθειες όπως επίδεσμο, βαμβάκι, ωτικές σταγόνες σε περίπτωση ωτίτιδας, αιμοστατικό, αντιβίωση σε περίπτωση που τσακωθούν με άλλο σκύλο, ένεση κορτιζόνης ταχείας δράσης και οτιδήποτε άλλο σας προτείνει ο κτηνίατρός σας.

* Πριν φτάσετε στην περιοχή, ψάξτε να βρείτε το τηλέφωνο (ή τα τηλέφωνα) των κτηνιάτρων που βρίσκονται εκεί ή των κτηνιατρικών κλινικών για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή από δω κι από κει.

* Μην αφήνετε τον σκύλο στο αυτοκίνητο για πολλή ώρα.

* Καλό είναι να κουρέψετε τον σκύλο σας αν είναι μακρύτριχος πριν πάτε διακοπές. Αφ’ ενός θα τον δροσίσετε κάπως, αφ’ ετέρου θα τον προστατέψετε από λοιμώξεις λόγω διαφόρων τύπων σταχιών που κολλάνε στο τρίχωμα.

* Έχετε μαζί σας το φαγητό που τρώει συνήθως και μην το ταίζετε διάφορα αποφάγια από ταβέρνες, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσει διάρροια.

* Τσεκάρετε τον νόμο που ισχύει για τα κατοικίδια στις παραλίες, τι επιτρέπεται να κάνετε και τι όχι. Σε ποιες παραλίες μπορείτε να τον έχετε ελεύθερο και σε ποιες απαιτείται να είναι δεμένος.

* Έχετε πάντα το βιβλιάριό του μαζί σας, σε περίπτωση που δαγκώσει κάποιον ή κάποιος περίεργος έρθει και σας ζητήσει στοιχεία για τον σκύλο.

* Αποφύγετε να το βάλετε σε κλουβί στο πλοίο και επιλέξτε πλοίο με κατάστρωμα για να έχει περισσότερη ελευθερία.


Πηγή: in2life.gr