Η μποέμ ατμόσφαιρα της Ανάφης

Στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, η όμορφη Ανάφη βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο στη «σκιά» της διάσημης και πολυφωτογραφημένης γειτονικής της Σαντορίνης. Απευθύνεται ωστόσο σε διαφορετικό κοινό ταξιδιωτών και δεν είναι τυχαίο πως όσοι την επισκέπτονται πρώτη φορά ξέρουν από την πρώτη στιγμή πως
θα επιστρέψουν σε αυτή ξανά. Είναι εκείνοι που αναζητούν έναν τόπο ήρεμο και φιλόξενο για διακοπές ανεμελιάς και χαλάρωσης. Περισσότερο ταξιδιώτες και περιηγητές παρά τουρίστες.
Η πρωτεύουσα Χώρα, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Το κύριο λιμάνι της Ανάφης είναι ο Άγιος Νικόλαος και η μεγαλύτερη κορυφή του νησιού είναι η Βίγλα στα 582 μέτρα.
Οι παραλίες του νησιού «μοιράζονται» στο νότιο και το βόρειο μέρος της και ανάλογα με την  τοποθεσία τους έχουν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα. Αμμώδεις και απάνεμες στον  νότιο, όπως οι Κλεισίδι, Ρούκουνας, Μέγας Ποταμός, Μοναστήρι, βραχώδεις και με λιγότερο κόσμο στον βορρά.
Στο ανατολικό άκρο του νησιού δεσπόζει ο Βράχος, ένας ασβεστολιθικός μονόλιθος με ψηλότερη κορυφή τον Κάλαμο. Εκεί δεσπόζει η μονή της Παναγιάς της Καλαμιώτισσας, που χρονολογείται από το 1715. Ο Βράχος θεωρείται ο δεύτερος μεγαλύτερος μονόλιθος της Μεσογείου μετά το Γιβραλτάρ. Αποτελεί το εντυπωσιακότερο φυσικό αξιοθέατο του νησιού και προσελκύει τους λάτρεις της αναρρίχησης.
Μπορεί οι πολλές ώρες του ταξιδιού για να φτάσει κανείς εκεί να είναι αποθαρρυντικές για κάποιους, εκείνοι ωστόσο που ξέρουν, δεν τις λογαριάζουν. Γιατί στο τέλος του, αναδύεται η εκπληκτική μποέμ Ανάφη, με τους φιλόξενους κατοίκους της, τα μικρά λευκά και λιτά σπιτάκια της και το απέραντο μπλε του Αιγαίου να την περιβάλλει, αφήνοντάς της ανεμπόδιστο τον ανοιχτό ορίζοντα.
ΑΝΑΦΗ ΑΝΑΦΗ ΑΝΑΦΗ ΑΝΑΦΗ ΑΝΑΦΗ ΑΝΑΦΗ ΑΝΑΦΗ ΑΝΑΦΗ ΑΝΑΦΗ
ΑΝΑΦΗhttp://www.newsbeast.gr