Αλμυροί λουκουμάδες.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό αλεύρι
  • αλάτι
  • 40 γρ. μαγιά νωπή
  • 100 γρ. ελιές πράσινες ή μαύρες ροδέλες
  • 100 γρ. ντομάτα λιαστή κομμένη τετραγωνάκια
  • ελαιόλαδο      

    Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και ρίχνουμε από πάνω το νερό μαζί με τη μαγιά.
  • Ανακατεύουμε και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 3,5 ώρες περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Ύστερα προσθέτουμε τις ελιές και την ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε ακόμη 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό ελαιόλαδο.http://www.newsbeast.gr/