Σοκολατένια κρέμα φούρνου Ένα γλυκό για όλες τις ώρες

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 150 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου      

    Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και βάζετε την σχάρα στη μέση του φούρνου. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζετε νερό περίπου 2 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.
  • Τοποθετείτε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς, περίπου 3 λεπτά.
  • Χτυπάτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να πήξει, περίπου 2 λεπτά.
  • Ρίχνετε το μείγμα του αυγού σιγά-σιγά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα με το 1/3 από το μείγμα σοκολάτας, στη συνέχεια, προσθέτετε την υπόλοιπη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  • Τοποθετείτε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ και βάζετε το μείγμα σε ατομικά κεραμικά φορμάκια. Τοποθετείτε τα φορμάκια στο ταψί με το νερό και βάζετε στο φούρνο.
  • Ψήνετε 25 λεπτά στους 150 βαθμούς. Αφαιρείτε τα φορμάκια από το ταψί και τα τοποθετείτε σε μια σχάρα να κρυώνουν για 1 ώρα. Σερβίρετε αμέσως ή βάζετε στο ψυγείο και διατηρούνται μέχρι 4 ημέρες.