Κρεμ μπρουλέ με κακάο Σοκολατένια απόλαυση που θα ξετρελάνει

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 120 γραμμάρια κακάο
  • 4 κρόκους αυγών
  • 3 πορτοκάλια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
  • 140 γραμμάρια ζάχαρη
  • 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος    

    Εκτέλεση

  • Αρχικά ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος, το αλεσμένο κακάο και ξύσμα από 3 πορτοκάλια.
  • Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύετε ελαφρά με μια κουτάλα και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 100 βαθμούς.
  • Όταν έρθει σε αυτή τη θερμοκρασία, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε.
  • Περνάτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από σουρωτήρι και το προσθέτετε στο μπολ.
  • Το χτυπάτε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αδειάζετε το μείγμα που ετοιμάσατε σε 6 μικρές φόρμες ή μπολ και τις τοποθετείτε σε ταψί το οποίο γεμίζετε με νερό ίσα που να καλύπτει το 1/3 από τη βάση των μπολ.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο.
  • Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 60 λεπτά.
  • Όταν οι κρέμες ψηθούν και τις βγάλετε από το φούρνο, ρίχνετε σε κάθε φόρμα λίγη ζάχαρη και τη καίτε με φλόγα, ενώ συγχρόνως τις γυρίζετε.http://www.newsbeast.gr