Κλασική και αγαπημένη γεύση: Γίγαντες στο φούρνο

Υλικά Συνταγής

500 γρ. γίγαντες

2 πρέζες μαγειρική σόδα
2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
4 σκελίδες σκόρδο (κομμένες σε φέτες)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
2 πρέζες ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 φλ. νερό

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Αν έχουμε τη σιγουριά ότι οι γίγαντες είναι βραστεροί, τότε, παραλείπουμε τη σόδα, και τους μουλίαζουμε σε σκέτο νερό για μια νύχτα.

Την επόμενη ημέρα, τους ξεπλένουμε καλά, τους βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ξαφρίζοντάς τους), για περίπου 40 λεπτά. Τους στραγγίζουμε, και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί μακρόστενο 37×25 εκ. (ή στρογγυλό 35 εκ.)

argiro.gr