Μπισκότα με άρωμα μανταρίνι και φουντούκια Μυρωδάτα και νόστιμα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • Ξύσμα από 2 μανταρίνια
  • 1 φλιτζάνι χυμός από μανταρίνια
  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ
  • 100 γραμμάρια φουντούκια χοντροτριμμένα    

    Εκτέλεση

  • Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφράτα.
  • Προσθέτετε τα υγρά, το ξύσμα και το μπέικιν μαζί με 4 κουταλιές από το αλεύρι και τα χτυπάτε όλα μαζί να ενωθούν.
  • Συνεχίζετε να προσθέτετε αλεύρι μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
  • Ζυμώνετε για λίγο, προσθέτετε τα φουντούκια και ξαναζυμώνετε για να ενωθούν καλά με τη ζύμη.
  • Τη σκεπάζετε με διπλή πετσέτα και την αφήνετε μισή ώρα να ησυχάσει.
  • Πλάθετε τα κουλουράκια μικρά και στρογγυλά και τα ψήνετε σε ταψάκι με λαδόχαρτο στους 180 βαθμούς για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.http://www.newsbeast.gr