Φτιάξτε σταφιδόψωμο Δοκιμάστε το μαζί με το καφέ σας για πρωινό

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 340 γραμμάρια νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού κοφτό αλάτι
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 4 κουταλιές του γλυκού χτυπημένης μαστίχας μαζί με κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους γλυκάνισου
  • μισό φακελάκι ξηρή μαγιά    

    Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ διαλύετε τη ξερή μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε όλα τα υγρά υλικά και τα χτυπάτε με το σύρμα.
  • Σε μια λεκάνη, βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, τις σταφίδες, το γλυκάνισο, τα γαρύφαλλα, το γάλα σκόνη, τη μαστίχα.
  • Ρίχνετε σιγά - σιγά τα υγρά μέσα στα στερεά, προσθέτετε και την αραιωμένη μαγιά, ζυμώνοντας παράλληλα το μείγμα, μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά.
  • Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο.
  • Με τα 40 γραμμάρια αλεύρι, αλευρώνετε 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ και απλώνετε μέσα στην κάθε φόρμα το κάθε κομμάτι ζύμης.
  • Το στρώνετε ομοιόμορφα.
  • Σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας την κάθε φόρμα και αφήνετε τις ζύμες για 1 ½ ώρα, ώστε να φουσκώσουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζετε στο φούρνο τις φόρμες με το σταφιδόψωμο και ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.http://www.newsbeast.gr