Κέικ αφράτο σαν φανουρόπιτα

Υλικά Συνταγής

4 φλ. (500 γραμ. ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. μαργαρίνη μαλακή + 50 γρ. λιωμένη
1-1/2 φλ. ζάχαρη μαύρη ή μισή μισή (λευκή -μαύρη)
1/2 φλ. λεμονάδα με ανθρακικό
1/4 φλ. κονιάκ
1 φλ. χυμό πορτοκάλι φρ.
1 κ.γ. σόδα
1 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
1 φλ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2 πορτοκάλια ακέρωτο (το ξύσμα)
2 πρ. αλάτι
3 κουταλιές λιναρόσπορο
σουσάμι ή ανάμεικτα

Για το Μείγμα Μπαχαρικών

1 κ.γ. γεμάτο κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση


Σε μίξερ χειρός χτυπάμε τη μαλακή μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 3′ να κρεμώσει. Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό και τα ρίχνουμε μαζί με τη λεμονάδα, το κονιάκ, το ξύσμα, το αλάτι, τους σπόρους και το μείγμα μπαχαρικών.
argiro.gr