Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αρωματοπίπερο ( μπαχάρι)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • Μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
  •  2 κιλά δαμάσκηνα
  • 3 κομμάτια φλούδα κανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρύφαλλα       

    Εκτέλεση

  • Σκεπάζετε τα δαμάσκηνα με κρύο νερό και τα αφήνετε να μείνουν ένα βράδυ.
  • Προσθέτετε τα μπαχαρικά, αφού τα δέσετε σε ένα τουλπάνι και τα βράσετε, σε σιγανή φωτιά για 1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.
  • Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και προσθέτετε τη ζάχαρη και το κρασί.
  • Βράζετε για 10 λεπτά και προσθέτετε αν θέλετε αμύγδαλα.   http://www.newsbeast.gr