Κορμός τιραμισού Ιδανικό για να κλείσει ένα υπέροχο γεύμα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 500 γραμμάρια μασκαρπόνε
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 6 αυγά χωρισμένα ασπράδια με κρόκους
  • 9 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 150 γραμμάρια κακάο σκόνη
  • 250 ml καφέ εσπρέσσο (χλιαρό προς κρύο)
  • 50 ml αμαρέττο    

    Εκτέλεση

  • Διαχωρίζετε τα αυγά από τα ασπράδια και χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Προσθέτετε το μασκαρπόνε και ανακατεύετε ώσπου να έχετε μια λεία ομοιογενή κρέμα.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε στην κρέμα του Μασκαρπόνε ανακατεύοντας απαλά.
  • Ντύνετε μια μακρόστενη κυλινδρική φόρμα με διάφανη μεμβράνη, προσέχοντας να μην τσαλακωθεί και κάνει σούρες.
  • Βάζετε στη φόρμα τη μισή δόση κρέμας και απλώνετε στη βάση της φόρμας για να την καλύψετε.
  • Ανακατεύετε τον καφέ με το αμαρέττο.
  • Στρώνετε κατά μήκος της φόρμας τα μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα στο μείγμα του καφέ (προσέχετε οι σειρές να μην είναι κολλημένες μεταξύ τους).
  • Ρίχνετε και την υπόλοιπη κρέμα για να γεμίσει σχεδόν η φόρμα, αφήνοντας χώρο για μια σειρά ακόμη μπισκότα.
  • Βάζετε 3 ώρες στο ψυγείο. Βγάζετε και στρώνετε μια τελευταία σειρά μπισκότα βουτηγμένα στο μείγμα καφέ.
  • Βάζετε στην κατάψυξη για 12 τουλάχιστον ώρες ώστε να πάρετε ένα καλά παγωμένο παγωτό.
  • Πριν σερβίρετε ξεφορμάρετε σε δίσκο, αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη, λειαίνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και κοσκινίζετε από πάνω το κακάο.
  • Στολίζετε με χριστουγεννιάτικα στολίδια το γλυκό ή και το δίσκο σας και σερβίρετε.http://www.newsbeast.gr