Καναπεδάκια με μους σολομού Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 225 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 75 γραμμάρια μαγιονέζα
  • 11 γραμμάρια ζελατίνα
  • 125 ml κρασί άσπρο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Λίγο αγγουράκι
  • Λίγος άνηθος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 αγγούρια μικρά ή ένα μεγάλο
  • 1 συσκευασία ψωμάκια καναπέ ή 1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες  

    Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα χωρίς να βράσει.
  • Προσθέτετε τη ζελατίνα και κόβετε το σολομό σε μικρά κομματάκια.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και τα ανακατεύετε με τη μαγιονέζα.
  • Ρίχνετε στο μείγμα τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό.
  • Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνετε για τρεις ώρες.
  • Όταν πήξει, ξεφορμάρετε και τη βάζετε μέσα σε ένα κορνέ.
  • Στη συνέχεια κόβετε το αγγούρι σε λεπτές φέτες και βάζετε από πάνω με κορνέ τη μους σολομού.
  • Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα ψωμάκια καναπέ.http://www.newsbeast.gr