Κέικ σοκολάτας με καφέ Ιδιαίτερη συνταγή που θα λατρέψετε

Υλικά για 4-6 άτομα

Για το κέικ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Για το γλάσο μόκας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά στιγμιαίο καφέ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλιά σούπας ρούμι
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα  

    Εκτέλεση

    Για το κέικ
  • Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μετράτε και το ξανά κοσκινίζετε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη.
  • Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Ρίχνετε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτετε στο μείγμα εναλλάξ με το μείγμα από αλεύρι.
  • Ανακατεύετε το μείγμα ελαφρά. Προσθέτετε τα καρύδια.
  • Βάζετε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.
  • Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
  • Όταν κρυώσει, το σκεπάζετε με γλάσο μόκα και πασπαλίζετε με καρυδόψιχα.
Για το γλάσο μόκας
  1. Για να φτιάξετε το γλάσο μόκας, αναμειγνύετε και χτυπάτε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά στιγμιαίο καφέ, 2 κουταλιές της σούπας νερό και μια κουταλιά της σούπας ρούμι.http://www.newsbeast.gr