Η ΕΡΤ διαφημιστής του ΔΟΛ

Μια και δεν υπάρχει Mega πλέον, είπε να πάρει τη θέση του η ΕΡΤ. Κι εκεί που το Μεγάλο Κανάλι παρουσίαζε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τις προσφορές και τα θέματα του «Βήματος της
Κυριακής», διαφημίζοντας την εφημερίδα κατά παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, το έκανε τώρα η δημόσια τηλεόραση.
Την Κυριακή λοιπόν στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 ως 5η είδηση έπαιξε το ρεπορτάζ της εφημερίδας για τον Χρήστο Λαμπράκη και το πόσο αντιστασιακό τον θεωρούσε η Ασφάλεια.
«Φάκελος Χρήστου Λαμπράκη: Οι υπ’ αυτόν εκδιδόμενες εφημερίδες ηκολούθησαν φιλοκομμουνιστικήν γραμμήν» γράφει τώρα το «Βήμα της Κυριακής», καμαρώνοντας, περιέργως πώς, μια και εδώ και χρόνια ακολουθεί τελείως άλλη γραμμή (ιδίως οι αρθρογράφοι του).
Μαθαίνουμε πάντως πως η παρουσίαση και προβολή του θέματος προκάλεσαν εσωτερικές αναταράξεις στο Ραδιομέγαρο.
Αυτό λοιπόν το ρεπορτάζ που δεν διαθέτει ίχνος επικαιρότητας, πέραν ίσως των όσων τραγικών βιώνει ο ΔΟΛ το τελευταίο διάστημα, έγινε είδηση στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και μάλιστα στην 5η θέση, πριν ακόμα και από τη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, πριν ακόμα και από τον... ιστορικό χιονιά.
Περισσότερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί.