Πέννες στο φούρνο με τόνο και σάλτσα τυριού

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια πέννες
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένο των 185 γραμμαρίων
  • 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας εμπορίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 500ml γάλα
  • 550 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο    

    Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τις πέννες για 7 λεπτά.
  • Στη συνέχεια στραγγίζετε τις πέννες και τις βάζετε σε ένα πυρέξ μαζί με την σάλτσα ντομάτας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, βασιλικό και μια πρέζα μαύρο πιπέρι.
  • Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα χωρίς σβόλους.
  • Σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  • Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι το τυρί να λιώσει.
  • Περιχύνετε την σάλτσα τυριού πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.http://www.newsbeast.gr