Μπακαλιάρος ποσέ με λαχανικά Νόστιμη και υγιεινή παραλλαγή

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • λίγοι κόκκοι πιπεριού
  • λίγα κλωναράκια άνηθο
  • 1 μπρόκολο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 350 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα
  • 1 μπακαλιάρος φρέσκος (περίπου 2 κιλών) ολόκληρος, καθαρισμένος
  • λίγα κλωναράκια σέλινο
  • 2 καρότα
  • ντοματάκια          

    Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε 4 λίτρα νερό και προσθέτετε το σέλινο, τα καρότα, τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους πιπεριού, τον άνηθο και λίγο αλάτι.
  • Όταν πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τον μπακαλιάρο.
  • Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράζει για 30 λεπτά περίπου.
  •  Πέντε λεπτά πριν βγάλετε τον μπακαλιάρο από την κατσαρόλα με τα λαχανικά, τότε θα προσθέσετε το μπρόκολο χοντροκομμένο.
  • Βγάζετε το ψάρι με δύο κουτάλες για να μην διαλυθεί και το τοποθετείτε σε μια μεγάλη πιατέλα.
  • Προσθέτετε στον ζωμό το λευκό κρασί και βράζετε μέχρι να υπολογίσετε ότι έμειναν περίπου τέσσερα γεμάτα φλιτζάνια.
  • Λιώνετε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τον ζωμό του ψαριού.
  • Ανακατεύετε ζωηρά για να μην σβολιάσει και στο τέλος προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον χυμό του λεμονιού.
  • Παράλληλα, βράζετε τα λαχανάκια και τα καρότα σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν, αλλά να κρατάνε λίγο.
  •  Τοποθετείτε τα λαχανικά γύρω από το ψάρι και σερβίρετε. http://www.newsbeast.gr